H B Magay

Verhetetlen páros

2015. május 30. - hbmagay

20120604_600.jpgErzsébet királynő gyémántjubileuma abban az évben volt, amikor érettségiztem. Mondanám, hogy véletlen egybeesés, de hát kérem.
Nem az.
Az emelt angolra készülődve az éppen Londonból hazarepülő édesapám letett elém néhány ott vásárolt újságot, hogy legyen miből tanulnom - illetve hogy tisztában legyek az aktuális eseményekről, amelyek könnyen bekerülhetnek az érettségi feladatok közé. Örültem! A tanárom is figyelmeztetett erre a lehetőségre. Ha angol, akkor királynő. Biztosan lesz róla szó.
A szóbeli témája végül egyébként az volt, jó lenne-e, ha koedukáció helyett fiúk és lányok újra külön osztályokba járnának, illetve beható véleményemet kérték a divatról.
A Time magazin mindenesetre Erzsébet királynő szigorú portréját tette címlapra, belül szó volt még a Közel-Keletről is, meg a görög válságról, de ez most nem annyira fontos. A királynő portréja után a legelső reklámoldalra Tiger Woods-t tették, amint sokat mondóan bámul az olvasóra egy elegáns Rolex felirat fölött (bár óra nincs a csuklóján.)

Verhetetlen páros.
Merthogy a királynő valósággal örök életű, Tiger Woods pedig olyan pontosan üt, mint senki más.

Nos, ebből elsőre talán még nem jön le, miért is olyan verhetetlenek, de mindjárt világosabb lesz, amikor elmesélem, hogyan pusztították el három tizedmásodpercen belül azt a meggondolatlan molylepkét, aki rárepült az újonnan vásárolt asztali hangrendszeremre, megszentségtelenítve szobám és otthonom féltve óvott szentélyét.
Tessék, elmeséltem.
Így lett moly-, légy-, árvaszúnyog-, tücsök- (ó, ez is jó sztori), darázs-, pók és egyéb rovarcsapó az Egyesült (és a többi) Királyság uralkodójából és az első számú profi golfozóból.

És így küzdenek idestova három éve. A címlap azóta már leszakadt, de Tiger Woods azóta is néz, bámul félbehajtva, mögötte az erzsébetes cikkek sorakoznak: örök életű újság, állja az idők viszontagságát, nyarat, telet, esőt, szárazat; s pontos, nem hibázhat semmi célt, miképpen a golf királya sem hibázik.

Verhetetlen páros.

Köszönöm, hogy három éve nyugodtan alhatok zümmögés és szárnyrebbenés nélkül. Remélem, még hosszú-hosszú ideig élvezhetem a védelmeteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://hbmagay.blog.hu/api/trackback/id/tr237505266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása